Monumental Marketing е британска агенция, създадена от предприемача Джейми Лав и фокусирана

...
Monumental Marketing е британска агенция, създадена от предприемача Джейми Лав и фокусирана
Коментари Харесай

5 факта за рекламата в Google, които може би не знаете

Monumental Marketing е английска организация, основана от предприемача Джейми Лав и фокусирана върху подпомагането на клиентите си в разрастването им посредством цифрови и пиар решения. Текстът е от блога на агенцията и е оповестен със единодушието на екипа.

Pay-per-click рекламата е един от най-рентабилните способи да се позиционирате онлайн. Не е нужно да сте най-голямата компания в света, с цел да ви виждат. Всичко се свежда до това дали можете да го вършиме добре, по тази причина подбрахме 5 обстоятелството, които може би не знаете за PPC.

Гугъл е номофоб

Гугъл дава отговор за 95% от рекламните кликове на страниците на мобилните устройства. Тази информация е значима, тъй като значи, че рекламното ви наличие би трябвало да бъде усъвършенствано за дребни екрани. Избягвайте разтегнатите изображения. Всички сме виждали най-малко един образец за извънредно мащабиране.

Релевантност

Важна част от РРС рекламата са CTR (click through rate – съотношението сред броя кликове върху рекламата и броя на преглеждания) и CPC (cost per click – количеството пари, които ще платите на Гугъл при клик върху криейтива ви в границите на платформата). Колкото по-високо е съотношението, толкоз по-релевантна е рекламата ви.

Тук е значимо да запомните, че СРС ще е по-ниско, в случай че CTR има по-високи стойности. Затова се уверете, че образувате рекламната си тактика към акциите, които ви дават допустимо най-голям CTR.

Понякога би трябвало фокус върху негативите

Преглеждането на отрицателните основни думи за акциите ви е извънредно значимо. Това са термините, за които съответно не желаете рекламите ви да се демонстрират. Например в случай че продавате първокласен бранд, евентуално бихте отбелязали думи като „ безвъзмезден “ и „ на ниска цена “ като отрицателни, защото тези типове търсения няма да доведат до конверсии за вас.

Едно изследване на PPC акциите демонстрира, че CTR-ът за една акция е повишен от 0.97% до 1.33% след задаването на отрицателни думи. Имплементирането на тези промени може да ви помогне да постигнете статистически чудеса като това, тъй че не се опасявайте да мислите отрицателно най-малко за минута!

PPC няма боязън от логаритми

Докато SEO може да е същинско минно поле, когато вземете поради актуализациите на логаритъма, PPC не е афектирано по същия метод. PPC рекламата е доста повече под вашия надзор, което я прави по-привлекателна от органичното SEO, което процъфтява, без значение от трендовете в търсачката.

Онлайн потребителите не са като Шерлок Холмс

Според платформата Marketing Tech News към 2/3 от онлайн търсачите на информация не могат да разграничат органичните резултати от платените реклами. Затова не би трябвало да се притеснявате. РРС си коства инвестицията, тъй като органичното лъчение е муден и въздържан развой, когато разчитате само на SEO.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР